Drumeţie în Retezat 28-30.07.2017

/, Drumetii/Drumeţie în Retezat 28-30.07.2017

Drumeţie în Retezat 28-30.07.2017

Mersul în drumeţie este cea mai specială activitate pentru cei care iubesc natura. Cu toţii vrem să ne simţim bine, în siguranţă şi, foarte important, să nu fim dezorientaţi. De asta, proiectele de refacere a traseelor montane trebuie iniţitate ori de căte ori se deteriorează marcajele.

Terramontul a observat, într-una din drumeţiile făcute recent, că marcajele turistice din staţiunea montană Muntele Baişorii au nevoie de îmbunătăţiri. Aşadar, ne-am trecut în agendă că o astfel de acţiune trebuie să aibă loc în toamna aceasta. Nu a trecut mult timp până să ne începem treaba, mai ales odată ce Sykes România s-a alăturat acestei cauze.

Odată cu aniversarea de 40 de ani ai firmei, cei de la Sykes au dat înapoi comunității prin acest proiect ce a urmărit refacerea marcajelor montane în zonă, astfel realizând dorinţa voluntarilor de a ajuta la creşterea siguranţei și numărului de turiști ce se pot bucura cu ușurință de acest traseu.

 

Împreună cu cei 12 angajaţi Sykes, 2 membri Salvamont şi 4 voluntari ANMR, am reuşit să ducem la capăt această acţiune.

 

 

Charity-Action-Group-Sykes-with-Terramont

 

Cele 2 zile de lucru nici nu s-au simţit aşa de tare. Ridicatul lopeţilor nu a fost aşa greu şi nici stâlpii care, în pauze, erau fie spătare pentru cei captivați de peisaj, fie haltere pentru cei mai sportivi dintre noi. Se zice că munca presupune seriozitate, cu Terramont e cu totul altă treabă. Deși cei de la Sykes au venit pregătiți pentru o muncă grea, glumele ne-au ţinut în priză iar când îi vedeam pe cei mai implicaţi cu zâmbetul pe buze, căpătam cu toții mai mult elan.

Din staţiunea Muntele Baişorii am parcurs 8,5 km până la Rezervaţia Geobotanică Scariţa Belioara, traseu pe care am reuşit să montăm 19 stâlpi indicatori din metal cu fundaţie de ciment, să retușăm sau refacem marcajele de pe potecile împadurite ale traseului, dar și să strângem o cantitate considerabilă de sticle, pungi, ambalaje, PET-uri și alte obiecte pierdute probabil de vreun localnic foarte îngrijorat de împrejurimile acestora.

 

Terramont-refacerea-traseelor-montane2

Proiectul s-a finalizat cu succes, duminica aceasta (17 septembrie), cu exact câteva minute înainte de începutul furtunii de care am auzit cu toții în ultimele zile. Atât membrii asociaţiei Terramont, cât şi angajaţii Sykes, împreună cu ceilalţi voluntari, s-au bucurat de frumuseţea peisajelor din zonă, de soare, aer curat dar şi de un efort fizic demn de lăudat, iar la sfârșit de o întoarcere ușoară acasă. 

Ce am reţinut din toată experienţa noastră de lucru, dar şi din discuţiile de după, e că oamenii faini se cunosc după energia lor, după ambiţia de a contribui la dezvoltarea proiectelor importante, dar și după predispoziția de a întâmpina munca cu un zâmbet.

 

Charity-Action-Group-Sykes-with-Terramont-2

 Ne bucurăm că ne-aţi ajutat şi vă încurajăm să plănuiţi cât mai multe drumeţii în acestă toamnă! Profitaţi de aerul curat, de pasul domol sau accelerat si de peisajele frumoase, aşa cum doar în acest anotimp se întâlnesc. Dacă nu știți de unde să începeți, nu e nimic! Vă arătăm noi, cu drag.

 

Autumn-Landscape-at-Băișoara

 

Mulţumim tuturor celor care s-au alăturat acestei acţiuni!

 

 

 

                                                                                   

 

By | 2018-02-28T06:59:09+00:00 August 8th, 2017|Articole, Drumetii|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment