Loading...
Despre noi 2020-02-20T11:02:59+00:00

Ne-am inceput activitatea in 18 Mai 2012 cu scopul de a promova, sprijini, realiza si coordona activitati care sa contribuie la dezvoltarea regiunilor carpatice din punct de vedere economic, social, educational, cultural, ecologic, turistic.

 Pe scurt…

Am început prin a colinda, explora și promova bătrânii noștri Carpați, realizând că este o nevoie mare de conștientizare și educatie montană. Așa că în anul 2013 am început prima campanie pentru conștientizarea și responsabilizarea tinerilor din Cluj vis-a-vis de relația omului cu mediul înconjurător, printr-o acțiune de împădurire“Sadeste-ti viitorul!”, cu sloganul “Fii parte din natură! Plantează un copac pentru viitorul tău!”. În anul 2014 am făcut prima refacere de traseu montan din Băișoara până în Scărița Belioara dar, și mai important, am început prima acțiune umanitară în spiritul Sfântului Nicolae. În primul rând an facut-o din dorința de a ajuta oamenii în nevoie din zonele montane, iar in al doilea rând pentru a crea un dialog între oamenii din zona urbană cu cei defavorizați din zona montană. În 2016 ia naștere proiectul de educație montană  “Școala Naturii” bazat pe 5 cursuri teoretice, pe care orice om inainte de a merge pe munte ar trebui sa le stie.

Cunoaște echipa

Petrișor George Mihai
Petrișor George MihaiPreședinte Fondator
Raluca Răileanu
Raluca RăileanuVice-președinte Fondator
Rădescu Laura
Rădescu LauraSecretar Fondator
Costin Andrei
Costin AndreiMembru Teramont, Web-developer, Coordonator Logistică
Stan Ovidiu
Stan OvidiuMembru Terramont - Fotograf
Bogdan Haidu
Bogdan HaiduMembru Terramont
Iulia Costin
Iulia CostinMembru Terramont

In concluzie din 2012 pana in prezent:

28000 PUIEȚI PLANTAȚI
153 PROGRAME PRACTICE
15 CURSURI ȘCOALA NATURII
1 TRASEU REFĂCUT
350 PACHETE DE SAINTS NICOLAS
  • Am refăcut traseul turistic montan: Muntele Băișorii – Rezervația geobotanică “Scărița Belioara” cu ajutorul a 30 de voluntari.

  • Am fost alături de peste 70 de familii aflate în nevoi în perioada sărbătorilor, in unele case am aprins pentru prima data becul, in altele am dat drumul la apa, in altele am facut focul si in restul am pus ceva de mancare pe masa, am pus o haina sau ne-am jucat pe calculator :))

  • Am învățat alaturi de 400 de dornici exploratori cum să planificăm, cum sa ne imbracam, cum sa ne hranim, de ce sa ne ferim, cum sa supravietuim sau sa dam primul ajutor inainte de a merge pe munte.

Bine înțeles că aceste lucruri nu erau posibile fără prietenii și parteneri noștri de încredere, iar pe această cale dorim să le mulțumim că au fost si sunt alaturi de noi.

PREGATIT DE AVENTURĂ?

CONTACTEAZĂ-NE